GRSP în lume

Parteneriatul Global pentru Siguranţă Rutieră (Global Road Safety Partnership – GRSP) este unul dintre cele patru programe Parteneri Business pentru Dezvoltare (Business Partners for Development – BPD) iniţiate de Banca Mondială cu scopul de a susţine şi promova parteneriate între mediul de afaceri, societatea civilă şi sectorul guvernamental pentru dezvoltarea comunităţilor din întreaga lume.

Global Road Safety Partnership GRSP logo

Găzduit de Federaţia Crucii Roşii şi a Societăţilor Semilunii Roşii, GRSP este recunoscut ca o sursă de cunoştinţe şi bune practici în domeniul siguranţei rutiere şi joacă un rol foarte important în activităţi de advocacy şi coordonare globală.

Problema fatalităţilor şi a vătămărilor provocate de accidentele rutiere poate fi adresată prin activităţi de siguranţă rutieră.

De multe ori, eforturile depuse pentru îmbunătăţirea nivelului de siguranţă rutieră în tarile în curs de dezvoltare şi în tranziţie au succes limitat.

GRSP urmăreşte să identifice modalităţi inovatoare de îmbunătăţire a siguranţei rutiere în ţările cu venituri mici şi mijlocii prin implicarea mediului de afaceri în intervenţii sustenabile din punct de vedere financiar şi instituţional.

Copyright 2013-2019 GRSP-Romania