Proiectul EDWARD a primit Premiul Internațional pentru Siguranță Rutieră

Ca o recunoaștere a importanței pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, Proiectului EDWARD i-a fost decernat da către HRH Prince Michael, Premiul Internațional pentru Siguranță Rutieră 2018.

În luna decembrie a avut loc la Londra ceremonia de premiere, eveniment la care au participat experți din întreaga lume din domeniul siguranței rutiere. Decernând premiul, HRH Prince Michael a apreciat rolul deosebit al proiectului EDWARD în creșterea gradului de conștientizare a siguranței rutiere în Europa.

Premiul a fost înmânat reprezentanților TISPOL (Organizația Poliților Rutiere din Europa), inițiatorii proiectului EDWARD.

Cu ocazia premierii, președintele TISPOL, Paolo Cestra, a spus:

„Îi sunt recunoscător HRH Prince Michael și judecătorilor din juriu pentru acest premiu care ne va ajuta să ridicăm profilul proiectului EDWARD, având astfel ocazia să ne extindem în ceea ce privește siguranța rutieră din Europa, mai departe.“

Secretarul general al TISPOL Ruth Purdie:

„Suntem, desigur, mândri că o bună practică și o colaborare eficientă demonstrată de Proiectul EDWARD a fost onorată cu un Premiu al lui Prince Michael. Este o inițiativă care prezintă cu adevărat bunele practici realizate în echipa și în sensibilizarea opiniei publice”.

La rândul său, fostul președinte TISPOL Aidan Reid a declarat:

“Dar trebuie să ne amintim că sunt atât de multe de făcut. Numai săptămâna trecută, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății a arătat că accidentele rutiere sunt acum criminalul principal al copiilor și adulților tineri (în vârstă de 5-29 ani) la nivel global. Accidentele rutiere sunt acum cea de-a opta cauză de deces la nivel global, depășind HIV/SIDA și TBC. Desigur, proiectul EDWARD nu se poate pretinde a fi singura soluție, dar, împreună cu eforturile noastre de implementare și angajare pe tot parcursul anului, poate aduce o contribuție semnificativă la siguranța rutieră”.

Creatorul proiectul EDWARD, consilierul media TISPOL James Luckhurst:

„Suntem foarte recunoscători acelor organizații care susțin cu generozitate proiectul EDWARD și care ne-au ajutat să realizăm inițiative de sensibilizare valoroase în ultimii trei ani”.

Proiectul EDWARD (Ziua europeană fără moarte rutieră), este o campanie low-cost care se desfășoară în parteneriat între forțele de poliție TISPOL și părțile interesate din domeniul siguranței rutiere din Europa.

În anul 2018, la proiect au participat 31 de țări. Social media a ajuns la peste 38 de milioane de oameni.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Copyright 2013-2019 GRSP-Romania