GRSP România susţine proiectul de lege privind obligativitatea conducătorilor auto care conduc maşini cu volanul pe partea dreaptă de a face cursuri suplimentare de conducere auto

Parteneriatul Român de Siguranță Rutieră (GRSP – România) susține Proiectul de lege privind obligativitatea conducătorilor auto care conduc mașini cu volanul pe partea dreaptă de a face cursuri suplimentare de conducere auto.

În prezent, în România circulă aproximativ 10.000 de autovehicule care au volanul pe partea dreaptă.

Conducerea unui autovehicul presupune însuşirea unor deprinderi motorii specifice şi transformarea acestora în stereotipuri motorii.

Schimbarea poziţionării conducătorului auto la postul de conducere al autovehiculului din partea stângă în partea dreaptă, produce modificări semnificative în stereotipurile formate, atât în cele de manevrabilitate/deplasare cât şi în cele de orientare în spaţiul rutier.

Un conducător auto care a învăţat să conducă şi are experienţă în conducerea unei maşini cu volanul „pe stânga” va avea dificultăţi şi poate devenii un potenţial factor de risc rutier în situaţia în care va conduce un vehicul cu „volanul pe dreapta”, statisticile arătând că peste 90% din conducătorii auto care au fost implicaţi în accidente rutiere conducând maşini cu volanul pe partea dreaptă au fost vinovaţi de producerea acestora.

GRSP România consideră binevenită şi extrem de utilă măsura legislativă privind obligativitatea conducătorilor auto care conduc maşini cu volanul pe partea dreaptă de a face cursuri suplimentare de conducere auto, măsură în sprijinul creşterii siguranţei rutiere şi a scăderii numărului de accidente, pentru realizarea dezideratului Uniunii Europene de reducerea a deceselor şi a răniţilor în accidente de circulaţie cu 50% până în anul 2020.

GRSP România este partenerul local al Parteneriatului Global pentru Siguranţa Rutieră (Global Road Safety Partnership – GRSP). Parteneriatul Român de Siguranţa Rutieră – GRSP România este o asociaţie voluntară, prezentă în România încă din anul 2000, care promovează şi contribuie la creşterea gradului de siguranţă rutieră a tuturor participanţilor la trafic. GRSP România utilizează o abordare de parteneriat între mediul de afaceri, societatea civilă şi autorităţile guvernamentale care împărtăşesc un interes comun pentru siguranţa rutieră.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright 2013-2019 GRSP-Romania