Intervenţiile GRSP RO privind conducerea vehiculelor cu volanul pe partea dreaptă pe drumurile din România

În prezent în România circula aproximativ 10.000 de autovehicule care au volanul pe dreapta.

Conform statisticilor peste 90% din conducătorii auto care au fost implicaţi în accidente rutiere conducând maşini cu volanul pe dreapta au fost vinovaţi de producerea acestora.

Având în vedere Proiectul de lege care se află în dezbatere publică la Camera Deputaţilor, Parteneriatul Român de Siguranţă Rutieră – GRSP România, ca asociaţie de drept privat, independentă, nelucrativă, apolitică şi neguvernamentală care promovează şi contribuie la creşterea gradului de siguranţă rutieră a tuturor participanţilor la trafic, consideră că este necesar:

  • ca şoferii autovehiculelor cu volanul pe partea dreaptă să facă cursuri suplimentare de conducere auto pentru recalibrarea stereotipurilor formate conform noilor condiţii în care se află la postul de conducere cu volanul pe dreapta.
  • ca autovehiculul, indiferent din ce categorie face parte dacă are volanul pe partea dreaptă să fie dotat cu un sistem corespunzător de oglinzi care să asigure vizibilitatea optimă în partea stânga faţă a acestuia.

Având în vedere faptul ca maşinile cu „volanul pe dreapta” circulă într-un spaţiu rutier adaptat circulaţiei pe dreapta, propunem ca aceste autovehicule, pentru a fi recunoscute şi de ceilalţi participanţi la trafic să aibă pe parbriz şi lunetă ecusoane cu inscripţia „volan pe dreapta”.

Exprimându-ne încrederea că propunerile noastre vor contribui la promovarea acestui Proiect de lege, vă asigur de toată cooperarea asociaţiei noastre şi vă rog să primiţi, domnule Preşedinte, expresia deosebitei noastre consideraţii.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright 2013-2019 GRSP-Romania