Conferința Internațională pentru Siguranța Rutieră

La București a avut loc în perioada 20-21 martie o Conferința Internațională pentru Siguranța Rutieră.

Organizată de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene, Ministerul Transporturilor din România și Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC) Conferința a reunit reprezentanți ai Comisiei Europene, experți internaționali, autorități naționale, mediul de afaceri privat, ONG-uri din România și din Europa.

Conferința a oferit participanților posibilitatea unei informări reciproce privind noile tendințe în siguranța rutieră și a fost un prilej pentru experții români din domeniu de a cunoaște proiectele și programele de îmbunătățire a siguranței rutiere din unele țări europene.

Printre temele abordate s-au aflat digitalizarea și inovarea, reducerea rănirilor grave, gestionarea vitezei și siguranța infrastructurii, opțiunea zero.

Printre oficialitățile prezente la manifestare s-au aflat Ion Iordachescu, Ministru Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Matthew Baldwin, Comisia Europeană, Antonio Avenoso, Director Executiv ETSC, Alexander Nowotny, Ministrul Transporturilor, Inovării și Tehnologiei din Austria, Lars Ekman din partea Autorității de transport din Suedia, Chestor Florentin Bracea, Șeful Direcției Rutiere din IGPR.

Conferința Internațională pentru Siguranța Rutieră, s-a încheiat cu un Seminar organizat de Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor. Seminarul a fost un bun prilej pentru ONG-urile românești care se ocupă de siguranța rutieră de a intra în contact cu experți internaționali din domeniu, de a-și prezenta activitatea, de a afla noi inițiative și bune practici privind îmbunătățirea siguranței și educației rutiere în Europa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Copyright 2013-2019 GRSP-Romania