Campanie pentru conducerea defensivă şi non agresivă în trafic

O inițiativă demnă de laudă au luat șoferii polonezi de TIR, membrii ai Organizației poloneze Protest 69. Aceștia au demarat o campania prin care încearcă să prevină accidentele provocate de depășirile neregulamentare.

Organizatorii campaniei, ei înșiși șoferi de camion, şi-au propus, spre beneficiul tuturor participanților la trafic, să încurajeze un comportament responsabil la volan.

„Îmi iau piciorul de pe accelerație când cineva încearcă să mă depășească”, este mesajul acestei campanii, mesaj care vrea să sensibilizeze şoferii pentru o conducere defensivă în trafic. Chiar şi în situațiile în care se pot confrunta cu eventuale „provocări” din partea celorlalți participanți la trafic, șoferii de TIR sunt sfătuiți să fie calmi şi să aibă un comportament non agresiv.

„Dacă sunteți pe traseu şi observați că cineva încearcă cu tot dinadinsul să vă depășească, nu deveniți şi dumneavoastră agresivi. Fiţi calmi şi faceți tot ceea ce este posibil pentru a evita orice posibile consecințe grave.”

TIR-iştii polonezi doresc, de asemenea să le reamintească celorlalți șoferi că drumurile sunt comune tuturor participanților la trafic. Indiferent dacă cineva conduce un autoturism sau un camion, toată lumea merită respectată:

„Să arătam că suntem capabili să ne comportăm civilizat pe drum!”, au postat organizatorii campaniei, pe contul de socializare al acesteia.

O campanie binevenită, care sperăm să găsească adepți şi în rândul șoferilor români de TIR. Indiferent dacă sunt șoferi de camion sau de autoturism, conducătorii auto trebuie convinși că numai prin permisivitate şi un comportament preventiv şi non agresiv, putem spera la îmbunătățirea siguranței rutiere, la reducerea şi la noi a numărului de morți şi răniți grav ca urmare a depășirilor neregulamentare.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Copyright 2013-2019 GRSP-Romania