Statele membre ale UE relansează Carta Europeană a Siguranței Rutiere

La 20 aprilie, Comisia Europeană și-a relansat oficial Carta Europeană a Siguranței Rutiere (Carta), cea mai mare platformă de siguranță rutieră din societatea civilă, pentru a sprijini ambiția Viziunii Zero de a reduce decesele rutiere la aproape zero până în anul 2050. Pentru a crea mai multă conștientizare și pentru a avea o prezență mai mare la nivel local și național, DG MOVE va lucra intens cu o rețea de relee naționale în cele 27 de state membre ale UE.

În discursul său de deschidere la evenimentul inițial de lansare a rețelei de relele naționale, Matthew Baldwin, coordonatorul european pentru siguranța rutieră și mobilitatea durabilă , a explicat cu ce provocări s-a confruntat Carta în ultimii ani și în ce fel Comisia Europeană a dezvoltat o abordare nouă și mai puternică pentru a sprijini relele naționale în relansarea Cartei. Baldwin este convins că Releele naționale au un rol cheie în promovarea Cartei la nivel regional, național și UE, unde schimbul de bune practici și mobilizarea societății civile în luarea unor acțiuni reale pentru îmbunătățirea siguranței rutiere sunt principalele obiective.

După discursul de deschidere, reprezentanții Releelor Naționale și-au împărtășit experiențele și au discutat despre pașii următori în colaborarea cu membrii existenți și încurajarea părților interesate să se înscrie la Cartă. Reprezentanții Releelor Naționale au urmărit, de asemenea, câteva prezentări inspiraționale susținute de Fundația spaniolă MAPFRE și Institutul grec de siguranță rutieră Panos-Mylonas . Prezentările au descris activitățile anterioare întreprinse ca ștafete naționale și au împărtășit idei pentru implicarea viitoare cu membrii Cartei și comunitatea mai largă a părților interesate.

Rețeaua de relee naționale și biroul de asistență ERSC vor oferi acces experților în siguranță rutieră sau experților în comunicații pentru a răspunde la întrebări specifice pe care le aveți. Împreună, membrii și părțile interesate își pot uni forțele și împărtăși eforturile pentru a-și extinde comunitatea de siguranță rutieră și pentru a construi și crește capacitatea cu un obiectiv reciproc – angajamentul dvs. poate salva vieți pe drumurile noastre.

Pentru a citi articolul complet și a începe să colaborați cu Releul Național din țara dumneavoastră, faceți clic aici.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Copyright 2013-2019 GRSP-Romania