Parteneriatul Global pentru Siguranță Rutieră sărbătorește cea de-a 20-a aniversare

În anul 1998, Federația Internațională a Societăților Crucii Roșii și Semilunii Roșii (IFRC) a publicat un raport privind dezastrele mondiale, care a atras atenția internațională asupra alarmantului fapt că decesele și rănirile provocate de accidentele rutiere reprezintă o criză umanitară provocată de om.

La scurt timp, în anul 1999, o inițiativă comună a IFRC, Departamentului pentru Dezvoltare Internațională din Marea Britanie și a Băncii Mondiale, a dus la crearea Parteneriatul Global pentru Siguranță Rutieră (GRSP), cu misiunea de “a contribui la reducerea durabilă a deceselor provocate de accidente rutiere și a prejudiciului produs în țările cu venituri mici și mijlocii”.

Anul acesta GRSP sărbătorește 20 de ani de pasiune pentru această misiune importantă. Prezența activă în mai mult de 40 de țări, GRSP a creat și sprijinit parteneriate în domeniul siguranței rutiere multisectoriale care sunt implicate în intervențiile de bună practică în domeniul siguranței rutiere în țările și comunitățile din întreaga lume. GRSP are un rol important în formarea capacităților și formarea profesioniștilor din domeniul siguranței rutiere și al poliției, implicându-se activ în susținerea la toate nivelurile, asigurând coordonarea programelor de siguranță rutieră la nivel mondial, fiind o sursă recunoscută de experți în materie de cunoștințe și bune practici privind siguranța rutieră.

David Cliff, CEO al GRSP:

„În ciuda eforturilor globale ale comunității de siguranță rutieră, numărul total de decese și răniri este încă în creștere. În calitate de profesioniști în domeniul siguranței rutiere trebuie să continuăm eforturile în direcția atingerii obiectivelor de siguranță rutieră stabilite de ONU, deoarece mai sunt multe de făcut. Această aniversare a 20 de ani ne oferă ocazia să sărbătorim realizările și impactul nostru, dar și să reflectăm ce vom face în anii următori pentru a ne îndeplini viziunea și misiunea”.

GRSP își propune ca în acest an aniversar să-și dubleze eforturile pentru a încuraja mai multe acțiuni, pentru a căuta mai mult angajament politic și a crea un impact mai mare:

„Vom organiza evenimente speciale, vom lansa noi proiecte, vom participa în diferite regiuni și vom colabora cu noi părți interesate pentru a contribui la creșterea intervențiilor de bună practică pentru a ajuta la stoparea numărului tot mai mare de persoane pierdute sau rănite pe drumurile lumii”.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Copyright 2013-2019 GRSP-Romania