Masă rotundă pe tema noii etichetări a anvelopelor: „Dincolo de etichetă”

În contextul noii legi privind etichetarea anvelopelor şi la invitaţia companiei Michelin România, GRSP România a participat la masa rotundă pe tema noii etichetări a anvelopelor „Dincolo de etichetă”. Evenimentul s-a desfăşurat pe 17 septembrie 2012, la Bucureşti, cu scopul de a aduce clarificări suplimentare cu privire la rolul, beneficiile şi implementarea etichetării.

Noul sistem european de etichetare a anvelopelor a fost conceput cu scopul de a oferi consumatorilor informaţii practice privind trei caracteristici importante de performanţă: frânarea pe carosabil umed, eficienţa energetică şi zgomotul la rulare.

GRSP România susţine introducerea regulamentului privind etichetarea pneurilor din prisma menţinerii şi îmbunătăţirii gradului de siguranţă rutieră a tuturor participanţilor la trafic. Introducerea clasei de aderenţă pe sol umed reprezintă o dovadă a preocupării instituţiilor europene în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.

Anvelopa joaca un rol foarte important în siguranţa rutieră, iar aceasta reglementare reprezintă un pas înainte ce aduce beneficii comunităţilor, promovând respectul pentru mediu, dar şi siguranţa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright 2013-2019 GRSP-Romania