Adoptarea conceptului „Zero decedați din accidente rutiere”

Adresa se mai jos a fost trimisă către:

În numele Parteneriatul Român de Siguranță Rutieră – GRSP România, asociație de drept privat, independentă, nelucrativă, apolitică şi neguvernamentală care promovează şi contribuie la creșterea gradului de siguranță rutieră vă atragem atenția asupra situației îngrijorătoare cu care se confruntă România în privința accidentelor de circulație.

Potrivit statisticilor Comisiei Europene în 2016, în România s-au înregistrat 97 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori. Locul al doilea în Uniunea Europeană la acest capitol. Nivelul este aproape dublu față de media de 50 de decese înregistrată la nivelul UE. Astfel, zilnic, în România au loc 80 de accidente de circulație rutieră cauzatoare de vătămări corporale, în care în medie 5 persoane își pierd viața.

În acest sens GRSP România vă solicită să introduceți ca prim punct în cadrul Strategiei Naționale pentru Siguranță Rutieră conceptul „Zero decedați din accidente rutiere”, întrucât nimeni nu își poate asuma cele 2.000 de victime ale accidentelor de circulație din România din fiecare an.

GRSP România ca parte a familiei Global Road Safety Partnership (GRSP), dar şi prin prisma experienței membrilor săi, poate oferi Guvernului consultanța necesară pentru implementarea conceptului „Zero decedați din accidente rutiere”.

În speranța dezvoltării unui dialog real şi a unui parteneriat între Guvern şi Parteneriatul Român de Siguranță Rutieră – GRSP România în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră din România vă mulțumim şi vă rugăm să primiți, expresia înaltei noastre considerații.

Cu stimă,

Președinte GRSP

Radu Dinescu

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Copyright 2013-2019 GRSP-Romania