GRSP

GRSP in lume

Parteneriatul Global pentru Siguranta Rutiera (Global Road Safety Partnership - GRSP) este unul dintre cele patru programe Parteneri Business pentru Dezvoltare (Business Partners for Development - BPD) initiate de Banca Mondiala cu scopul de a sustine si promova parteneriate intre mediul de afaceri, societatea civila si sectorul guvernamental pentru dezvoltarea comunitatilor din intreaga lume.

Gazduit de Federatia Crucii Rosii si a Societatilor Semilunii Rosii, GRSP este recunoscut ca o sursa de cunostinte si bune practici in domeniul sigurantei rutiere si joaca un rol foarte important in activitati de advocacy si coordonare globala.

Problema fatalitatilor si a vatamarilor provocate de accidentele rutiere poate fi adresata prin activitati de siguranta rutiera.

De multe ori, eforturile depuse pentru imbunatatirea nivelului de siguranta rutiera in tarile in curs de dezvoltare si in tranzitie au succes limitat.

GRSP urmareste sa identifice modalitati inovatoare de imbunatatire a sigurantei rutiere in tarile cu venituri mici si mijlocii prin implicarea mediului de afaceri in interventii sustenabile din punct de vedere financiar si institutional.