GRSP

Noile tehnologii informatice vor asigura si in Romania conditii mai bune in ceea ce priveste siguranta circulatiei

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat la data de 03.06.2016 un contract de servicii privind Strategia de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente si Planul National de Actiune STI pentru Reteaua Natională de Drumuri din Romania pentru perioada 2014 - 2020.

Conform sursei citate obiectivele contractului sunt:

  • Definirea Sistemelor de Transport Inteligente pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania si legaturile cu zonele metropolitane importante si alte moduri de transport
  • Stabilirea cerintelor, optiunilor si prioritatilor pentru dezvoltatea Sistemelor Inteligente de Transport pentru perioada 2014 - 2020 cat si pe termen lung
  • Elaborarea Planului de Actiune ITS si dezvoltarea in detaliu a recomandarilor pentru instituirea unui cadru de implementare, monitorizare/intre?inere a Sistemelor de Transport Inteligente.

Crearea Strategiei de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente si Planul Naţional de Actiune STI pentru Reteaua Nationala de Drumuri din Romania pentru perioada 2014 - 2020 este primul pas in implementarea Directivei 2010/40/UE si a regulamentelor delegate 885/2013 si 886/2013.

Strategia de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente va determina realizarea unui transport rutier mai fluid, mai accesibil si mai sigur. In mod special, prin noile tehnologii informatice care vor fi accesate In cadrul acestui program, se vor asigura conditii mai bune in ceea ce priveste siguranta circulatiei rutiere.