GRSP

Masa rotunda pe tema noii etichetari a anvelopelor: "Dincolo de eticheta"

Masa rotunda pe tema noii etichetari a anvelopelor: "Dincolo de eticheta"

In contextul noii legi privind etichetarea anvelopelor si la invitatia companiei Michelin Romania, GRSP Romania a participat la masa rotunda pe tema noii etichetari a anvelopelor «Dincolo de eticheta ». Evenimentul s-a desfasurat pe 17 septembrie 2012, la Bucuresti, cu scopul de a aduce clarificari suplimentare cu privire la rolul, beneficiile si implementarea etichetarii.

Noul sistem european de etichetare a anvelopelor a fost conceput cu scopul de a oferi consumatorilor informatii practice privind trei caracteristici importante de performanta : franarea pe carosabil umed, eficienta energetica si zgomotul la rulare.

GRSP Romania sustine introducerea regulamentului privind etichetarea pneurilor din prisma mentinerii si imbunatatirii gradului de siguranta rutiera a tuturor participantilor la trafic. Introducerea clasei de aderenta pe sol umed reprezinta o dovada a preocuparii institutiilor europene in ceea ce priveste siguranta rutiera.

Anvelopa joaca un rol foarte important in siguranta rutiera, iar aceasta reglementare reprezinta un pas inainte ce aduce beneficii comunitatilor, promovand respectul pentru mediu, dar si siguranta.