GRSP

EVENIMENTE GRSP

Săptămâna Mondială a Siguranței Rutiere 2017

În perioada 8-14 mai 2017 se desfășoară a 4-a ediție a Săptămânii Mondiale a Siguranței Rutiere (Global Road Safety Week), inițiate, la nivel global, de către Națiunile Unite.
 
În acest context, în perioada respectivă, Sănătatea press Group derulează pentru Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății o campanie de informare dedicată siguranței rutiere, care promovează adoptarea unui comportament responsabil în trafic, caracterizat de respectarea limitelor de viteză și a regulilor de circulație.
 
Campania, al cărei mesaj central este: Salvează vieți #ReduViteza (Save Lives #SlowDown), se va concentra pe aspecte ce țin de gestionarea vitezei în trafic și pe modul în care poate fi abordat acest factor de risc major pentru decesele și leziunile survenite în traficul rutier.

Acţiuni GRSP 2016

11 februarie 2016: dl. Radu DINESCU - Preşedinte GRSP şi dl. Barry Watson, CEO, Global Road Safety Partnership

27 mai 2016: Hotel Pullman World Trade Center Bucureşti - Conferinţa internaţională organizată de IRU şi UNTRR "Tendinţele globale & Provocările Europene într-o lume în continuă mişcare"

Discursul:

Dna. Gayle DI PIETRO, Manager Programe Globale, Parteneriatul Global pentru Siguranţă Rutieră (GRSP): Siguranţa rutieră rămâne întotdeauna prima prioritate în lumea extrem de competitivă a transporturilor

În foto mai apar:

  • Dl. Haydar OZKAN, Secretar General - BSEC URTA, Dl. Umberto DE PRETTO, Secretar General IRU,
  • Dl. Dan Marian COSTESCU - Ministrul Transporturilor din România, Dl. Radu DINESCU - Secretar General UNTRR şi Preşedinte GRSP România,
  • Dl. Michael NIELSEN, Delegat General IRU la UE

Concurs reportaje

Daca esti jurnalist, blogger si crezi ca vocea ta poate schimba ceva in siguranta rutiera, te provocam sa o faci!

Parteneriatul Roman de Siguranta Rutiera GRSP Romania lanseaza Concursul de Reportaje despre Siguranta Rutiera.

Stiai ca in Romania au loc anual peste 9.000 accidente grave de circulatie?

Stiai ca un accident costa de cel putin trei ori mai mult decat reparatia efectiva a autoturismului?

Fii alaturi de noi in incercarea de a schimba ceva!

Asteptam reportajele voastre pana pe data de 2 Octombrie 2013 pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Regulamentul complet este disponibil aici.

Premiu pentru Siguranta Rutiera

Suntem incantati sa va anuntam ca, anul acesta, GRSP Romania este castigătorul Premiului Tir Magazin 2013 la categoria Siguranta Rutiera.

Premiul a fost inmanat domnului Vicepresedinte Ioan Silviu Lefter in cadrul Galei Premiilor Tir Magazin 2013 care a avut loc in data de 28 noiembrie 2012, la Bucuresti.

Acest premiu reprezintă o recunoastere a activitatii si eforturilor depuse de GRSP Romania si, totodata, un semnal pozitiv cu privire la preocuparea in ceea ce priveste siguranta rutiera.

Gala Premiilor Tir Magazinse afla la cea de-a 3-a editie si reprezinta festivitatea decernarii celor mai importante premii ale mediului de business din transporturile romanesti.

 

Masa rotunda pe tema noii etichetari a anvelopelor: "Dincolo de eticheta"

Masa rotunda pe tema noii etichetari a anvelopelor: "Dincolo de eticheta"

In contextul noii legi privind etichetarea anvelopelor si la invitatia companiei Michelin Romania, GRSP Romania a participat la masa rotunda pe tema noii etichetari a anvelopelor «Dincolo de eticheta ». Evenimentul s-a desfasurat pe 17 septembrie 2012, la Bucuresti, cu scopul de a aduce clarificari suplimentare cu privire la rolul, beneficiile si implementarea etichetarii.

Noul sistem european de etichetare a anvelopelor a fost conceput cu scopul de a oferi consumatorilor informatii practice privind trei caracteristici importante de performanta : franarea pe carosabil umed, eficienta energetica si zgomotul la rulare.

GRSP Romania sustine introducerea regulamentului privind etichetarea pneurilor din prisma mentinerii si imbunatatirii gradului de siguranta rutiera a tuturor participantilor la trafic. Introducerea clasei de aderenta pe sol umed reprezinta o dovada a preocuparii institutiilor europene in ceea ce priveste siguranta rutiera.

Anvelopa joaca un rol foarte important in siguranta rutiera, iar aceasta reglementare reprezinta un pas inainte ce aduce beneficii comunitatilor, promovand respectul pentru mediu, dar si siguranta.

INALTUL PATRONAJ

In cadrul unei ceremonii ce s-a desfasurat in data de 13 mai 2011, la Palatul Elisabeta, Parteneriatul Roman pentru Siguranta Rutiera – GRSP Romania a primit Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei.
Ne exprimam si pe aceasta cale, inalta consideratie fata de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei si fata de Familia Regala a Romaniei. Suntem onorati de recunoasterea de catre Majestatea Sa a activitatii organizatiei GRSP Romania si multumim pentru acordarea Inaltului Patronaj.
Conferirea “Inaltului Patronaj” reprezinta o recunoastere a calitatii organizatiei si sprijinirea publica a acesteia. Inaltul Patronaj se acorda institutiilor, organizatiilor si evenimentelor anuale a caror activitate se circumscrie Viziunii pe 30 de ani a Casei Regale a Romaniei.

Multumim Asociatiei Romane de Bioritm Integrat, reprezentata prin domnul Eugen-Anton Cincu, pentru sprijinul acordat in primirea acestei recunoasteri cu inalta distinctie.

Mai multe articole...