GRSP

DESPRE NOI GRSP

MISIUNEA NOASTRA

Parteneriatul Roman de Siguranta Rutiera – GRSP Romania este o asociatie voluntara, prezenta in Romania inca din anul 2000, care promoveaza si contribuie la cresterea gradului de siguranta rutiera a tuturor participantilor la trafic.

GRSP Romania utilizeaza o abordare de parteneriat intre mediul de afaceri, societatea civila si autoritatile guvernamentale care impartasesc un interes comun pentru siguranta rutiera. 

GRSP Romania este partenerul local al Parteneriatului Global pentru Siguranta Rutiera (Global Road Safety Partnership - GRSP).

 

Misiunea noastra

Parteneriatul Roman de Siguranta Rutiera – GRSP Romania este dedicat reducerii sustenabile a numarului victimelor accidentelor rutiere din Romania. Anual, in Romania, peste 2000 de oameni isi pierd viata si cel putin 8.500 sunt raniti grav ca urmare a accidentelor rutiere.

 

Strategia noastra 

Pentru a contribui la imbunatatire sigurantei rutiere in Romania, ne propunem urmatoarele actiunii

  •  sprijinirea actiunilor pe plan national pentru a atinge obiectivele Romaniei in domeniul sigurantei rutiere
  •  sporirea gradului de constientizare si angajament al persoanelor cu putere de decizie in scopul prioritizarii problemelor de siguranta rutiera
  •  sporirea coordonarii in domeniul sigurantei rutiere prin construirea unei platforme pentru dialog regulat pe teme de siguranta rutieraintre sectoare si discipline diverse
  •  ridicarea gradului de constientizare si cunoastere al expertilor si al partilor interesate prin programe de instruire
  •  imbunatatirea dialogului public, sensibilizarii si cunoasterii cu privire la siguranta rutiera

GRSP in lume

Parteneriatul Global pentru Siguranta Rutiera (Global Road Safety Partnership - GRSP) este unul dintre cele patru programe Parteneri Business pentru Dezvoltare (Business Partners for Development - BPD) initiate de Banca Mondiala cu scopul de a sustine si promova parteneriate intre mediul de afaceri, societatea civila si sectorul guvernamental pentru dezvoltarea comunitatilor din intreaga lume.

Gazduit de Federatia Crucii Rosii si a Societatilor Semilunii Rosii, GRSP este recunoscut ca o sursa de cunostinte si bune practici in domeniul sigurantei rutiere si joaca un rol foarte important in activitati de advocacy si coordonare globala.

Problema fatalitatilor si a vatamarilor provocate de accidentele rutiere poate fi adresata prin activitati de siguranta rutiera.

De multe ori, eforturile depuse pentru imbunatatirea nivelului de siguranta rutiera in tarile in curs de dezvoltare si in tranzitie au succes limitat.

GRSP urmareste sa identifice modalitati inovatoare de imbunatatire a sigurantei rutiere in tarile cu venituri mici si mijlocii prin implicarea mediului de afaceri in interventii sustenabile din punct de vedere financiar si institutional.

Citeşte mai departe: GRSP in lume

CONDUCERE

 

Preşedinte

Radu Dinescu – Secretar General,  Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România

“Ceea ce se întâmplă pe şoselele României ne priveşte pe toţi. Avem responsabilitatea de a implementa soluţii eficiente pentru a îmbunătăţi siguranţa cetăţenilor, de a menţine şi dezvolta reţeaua de transport şi de a spori productivitatea transporturilor în avantajul dezvoltării comunităţilor.

Provocarea principală în ceea ce priveşte siguranţa rutieră o reprezintă necesitatea de a schimba comportamentele participantilor la trafic şi a persoanelor cu putere de decizie. Ne implicăm în acţiuni de siguranţă rutieră pentru a spori nivelul de constientizare şi prioritizare a problemelor de siguranţă rutieră, acţiuni ce nu mai suportă amânare.”

Vicepreşedinte

Ioan Silviu Lefter – Director General,  Societatea Naţională de Cruce Roşie din România

"Suntem îngrijoraţi de amploarea crizei siguranţei rutiere la nivel global. Accidentele rutiere reprezintă o problemă de sănătate publică majoră, care afectează în principal persoanele tinere şi care din păcate rămâne neglijată.

Viaţa şi sănătatea pot fi protejate şi prin prevenirea dezastrelor şi a accidentelor sau înlăturarea efectelor acestora. Pregătirea în domeniul acordarii primului ajutor întăreşte capacitatea comunităţilor de a răspunde la gravitatea situaţiei siguranţei rutiere."

Vicepreşedinte

Cristian Nevzoreanu – Directeur Adj. Affaires Publiques, Groupe Renault Roumanie

“Împreună suntem pe drumul cel bun”.